Команда курсанток НУЦЗ України стала першою у ґендерному квесті серед харківських вишів сектора безпеки і оборони

24 листопада на базі Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся ґендерний квест у рамках проекту «Через рівність та порозуміння до захисту і безпеки». За звання найкращої боролися вісім харківських команд закладів вищої освіти сектора безпеки і оборони. Серед них — талановиті дівчата Національного університету цивільного захисту України.
На заході представники команд презентували програму «П’ять кроків до ґендерної рівності», зробили термінологічну розминку «Ґендер та ми» та виконали низку завдань з теми «Подолаймо ґендерні стереотипи». За результатами набраних балів журі визначило переможців квесту.
І місце посіли команди Харківського національного університету внутрішніх справ та Національного  університету цивільного захисту України, ІІ місце – команди Національної академії Національної гвардії України та Інституту кримінально-виконавчої служби, ІІІ місце – команди Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради та Харківського державного університету харчування та торгівлі. Також участь команд була відзначена Грамотами Харківського національного університету внутрішніх справ. «За перші успішні кроки в утвердженні ґендерної рівності» було відзначено команду Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця. Грамоту «За злагодженість команди та гендер в дії» отримала команда Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба. «За креативність та творчий підхід у пошуку шляхів до гендерної рівності» відзначено команду Національної академії Національної гвардії України.
Команду НУЦЗУ підготували науково-педагогічні працівники та представники кафедри психології діяльності в особливих умовах, клубу та відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю.