Це цікаво… Це важливо... Це для всіх…

У межах вивчення особливостей Глобальних цілей сталого розвитку, зокрема Забезпечення гендерної рівності, розширення прав і можливостей усіх жінок та дівчаток (Ціль 5), для курсантів і студентів 1-го та 2-го курсів факультету техногенно-екологічної безпеки за ініціативи доцента кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Олени Шароватової заняття проведені у Gendermuseum

Що таке гендер та навіщо про нього знати? Що таке гендерні стереотипи та як вони гальмують розвиток особистості? Які вони гендерні проблеми та чи потрібно їх вирішувати? Який внесок жінок у розвиток історії та науки? Як суспільство дискримінує чоловіків? Що таке сексизм і наскільки він небезпечний для суспільства?

Ці та інші питання обговорювались під час  циклу інтерактивних занять, проведених для вихованців Національного університету цивільного захисту України Тетяною Ісаєвою -  директоркою Центру гендерної культури  - інноваційного центру інтерактивної гендерної освіти.

Оскільки сучасне суспільство потребує нових підходів, методів та форм роботи, саме подібний формат занять дозволить дати поштовх ефективному вирішенню проблемних питань гендерної освіти та зробити ідеї гендерної рівності видимими та доступними для широкого загалу.