В НУЦЗУ створено Центр гендерної освіти

Відповідний Наказ № 130 від 20.09.18 підписав ректор університету Володимир Садковий. Положення і відповідний документ було представлено сьогодні, 25 вересня, національному консультантові програми ООН Жінки в Україні Олені Сусловій під час проведення круглого столу. Головував – проректор з навчальної та методичної роботи НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту Олег Назаров. В нараді взяли участь працівники університету: Андрій Куфлієвський, Юрій Уваров, Ліна Перелигіна, Ольга Островерх, Андрій Морозов, Тетяна Бутенко, Лариса Кошеварова.
 
НУЦЗУ залучився до міжнародних ініціатив ООН щодо всебічного інтегрування гендерної проблематики і тематики «Жінка, мир та безпека» у навчальні програми освітніх закладів сектора безпеки та оборони. 25 вересня   Національний університет цивільного захисту України відвідала національний консультант програми ООН Жінки в Україні Олена Суслова. Під час проведення круглого столу міжнародному експертові з гендерних питань було презентоване Положення про створення в НУЦЗУ Центру гендерної освіти, графік діяльності робочої групи з питань гендерної культури, теми доповідей та низку документів із зазначеної тематики.
Наразі в навчальному закладі триває робота із  розробки навчальних програм та матеріалів із запобігання та реагування на гендерно обумовлене насильство та включення цих тематик до навчальних програм підготовки фахівців закладів вищої освіти ДСНС.
 
Питання гендерної рівності викликали жваву зацікавленість серед учасників круглого столу, а дебати фахівців, вочевидь, стануть запорукою плідної співпраці, яку спрямують на всебічне та ефективне інтегрування гендерної проблематики у навчальний процес відповідно до найкращих міжнародних практик та стандартів.