Співробітниця НУЦЗУ стала учасницею семінар-тренінгу для представників прес-служб територіальних підрозділів ДСНС України, що відбувся у Києві

5 квітня у Києві, в Інституті державного управління у сфері цивільного захисту відбувся семінар-тренінг для представників прес-служб територіальних підрозділів ДСНС України, учасницею якого стала провідний фахівець відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Вікторія Коленко.
Спікерами заходу були заступниця Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, національна консультантка ООН "Жінки в Україні" Олена Суслова, директорка агенства "PR advice" Людмила Шикота, представник Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, а також журналісти та фотокореспонденти провідних вітчизняних ЗМІ.
Під час заходу Олена Суслова розповіла учасникам про підготовку інформації вільної від упереджень, стереотипів та дискримінації за ознакою статі.
Людмила Шикота поділилася з присутніми найкращими практиками протидії неправдивим новинам та поширенню фейкової інформації.
Виконавча директорка організації "Ялтинська європейська стратегія" Світлана Ковальчук розповіла, на що необхідно звертати увагу під час організації масових івентів.
Про сучасні тенденції подачі інформації у ЗМІ спілкувлися із Іриною Штогрин - редакторкою інформаційних програм видання "Радіо Совбода".
У свою чергу, заступниця Міністра вутрішніх справ Тетяна Ковальчук розповіла про особливості імплементації в системі МВС резолюції Ради Безпеки ООН №1325 "Жінки. Мир. Безпека".
Крім того, учасники семінару мали можливість покращити свої навички написання текстів. Так, разом із викладачем Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимиром Ільченко говорили про стилістику інформаційних повідомлень.
Також фотокореспондент парламентського видання "Голос України" Олександр Клименко провів для учасників семінару тренінг з підготовки фотоматеріалів.
Загалом, подібні зустрічі з практичними відпрацюваннями триватимуть і надалі для того, щоб підвищити ефективність роботи фахівців Служби у сфері комунікації.