Професор НУЦЗУ стала учасницею семінару-консультації з питань урахування ґендерної політики у навчальних програмах навчальних закладів секторів безпеки та оборони

3 квітня у Дипломатичній академії України ім. Г. Удовенка при Міністерстві закордонних справ відбулася семінар-консультація “Врахування ґендерних питань у навчальних програмах навчальних закладів секторів безпеки та оборони”. Очолила зібрання Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.
На засіданні були присутніми Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, урядовий уповноважений з питань ґендерної політики, очільниці офісів ООН Жінки в Україні та урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Національні консультантки ООН Жінки, представники 9 провідних вищих навчальних закладів секторів безпеки та оборони та інші. Серед присутніх — начальник кафедри психології дільності в особливих умовах Національного університету цивільного захисту України Ліна Перелигіна та старший викладач кафедри Едуард Михлюк.
Розпочався семінар із виступу поважних гостей. Із вступним словом до учасників семінар-консультації звернулися Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та голова офісу ООН-Жінки в Україні Анастасія Дівінська. Вони наголосили на важливості обговорення питання впровадження ґендерної освіти у навчальних закладах сектору безпеки та оборони та привітали усіх учасників семінару.
Можливістю виступити перед присутніми також скористалась начальник кафедри психології дільності в особливих умовах НУЦЗУ Ліна Перелигіна. Вона визначила місце ґендерного питання під час викладання дисциплін соціально-гуманітарного блоку.