Представник НУЦЗУ стала учасником наради з питань пріоритетних напрямів реалізації гендерної політики, що відбулася у Будинку Уряду

26 березня у залі засідань урядових комітетів Будинку Уряду відбулася робоча нарада з питань пріоритетних напрямів реалізації гендерної політики, де також було обговорено проблематику запровадження системи гендерної освіти у складових сектора безпека та оборони. Очолила зібрання Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.
На засіданні були присутніми заступники міністерств та відомств різних галузей, урядовий уповноважений з питань гендерної політики, очільники офісів ООН Жінки в Україні та урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, ректори та представники провідних вищих навчальних закладів силових структур. Серед присутніх — провідний фахівець відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Національного університету цивільного захисту України Вікторія Коленко.
Цього року український Уряд має виконати велику кількість завдань, що дозволять покращити державну політику у сфері дотримання гендерної рівності, оскільки вперше політика у цій сфері - серед головних пріоритетів діяльності Кабміну.
Про це Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила під час наради з координаторами реалізації завдань гендерної політики в центральних органах виконавчої влади.
Іванна Орестівна також наголосила, що серед головних цьогорічних пріоритетів у сфері гендерної політики є розробка Плану реалізації Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW); перегляд і актуалізація Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325; впровадження інституту радників з гендерних питань та гендерна освіта у вищих навчальних закладах сектору безпеки та оборони, упорядкування питання проведення гендерно-правової експертизи проектів нормативно-правових актів.
Під час наради йшлося також про впровадження інституту радників з гендерних питань та гендерної освіти у вищих навчальних закладах сектору безпеки та оборони.
Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила про те, що цього року Уряд разом з «ООН Жінки» запускає пілотний проект з уніфікації гендерної освіти в секторі безпеки і оборони. Йдеться в першу чергу про розробку посібників, методичних матеріалів на навчальних програм з гендерної тематики.