Засідання Групи сприяння академічної доброчесності НУЦЗ України

12 травня 2023 року відбулось друге засідання Групи сприяння академічної доброчесності НУЦЗ України. На якому розглядалися питання стосовно розгляду та затвердження Положення про конкурс серед здобувачів вищої освіти на кращий просвітницький відеоролик «Позитивні практики з академічної доброчесності» та Положення про конкурс есе «Роздуми про академічну доброчесність» серед здобувачів вищої освіти університету. Були визначені умови та строки їх проведення.

Крім цього було розглянуто питання про «Комплексне опитування з академічної доброчесності». Метою цього опитування є дослідження ставлення учасників освітнього процесу до цінностей академічної доброчесності, а також виявлення типових прикладів недоброчесної поведінки в Національному університеті цивільного захисту України. Участь в опитуванні є добровільною та анонімною, а його результати (зібрані дані та їхній аналіз) будуть опубліковані у відкритому доступі. У межах цього опитування не відбувається збір персональних даних у розумінні Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VІ від 01.06.2010 року. Для заповнення анкети вам знадобиться до 15 хвилин. Опитування триватиме з 15 травня по 31 травня 2023 року.

Пройти опитування можливо за лінком: http://surl.li/hcdmo

Також було зроблено оголошення про проведення 17 травня тренiнгу для здобувачів вищої освіти першого року навчання з академічної доброчесності на тему: «Формування доброчесного освітньо-наукового середовища», спікер психолог сектору психологічного забезпечення Пономаренко Іван Володимирович та 18 травня 2023 р. тренінг «Електронні ресурси бібліотеки: електронна бібліотека, репозитарій НУЦЗУ», спікерка завідувачка бібліотекою Повелиця Наталія Петрівна.